Conopida se potrivește foarte bine cu brânza.
Ingrediente
pentru 2 portii
1 conopidã mãrime medie
150 g brânzã moale de caprã
ardei iute proaspãt,
ghimbir
1-2 cãtei usturoi
3 linguri smântânã
sare, piper, nucsoarã, ulei mãsline
Se taie florile de pe conopidã si se pun la fiert în apã cu sare.
Se mãrunteste usturoiul si ghimbirul. Se taie ardeiul iute în rondele, catitatea depinde de gustul dvs. Într-un vas amestec ati brânza cu smântâna pentru a obtine o pastã.
Când conopida a fiert, îndepãrtati apa, adãugati putin ulei de mãsline si adãugati usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. La foc mic amestecati timp de 1 minut. Apoi adãugati amestecul de brânzã si condimentele. Mai lãsati pe foc compozitia pentru 1 minut. Se poate servi ca garniturã la preparate de carne sau la paste. De asemenea, dacã doriti, se poate pune si la cuptor si coace pentru câteva minute.
Home
»
Fel-principal
»
Coopidã su brânzã de caprã