Caneloni primavera

Written By cristi mirea on joi, 23 februarie 2017 | 10:47

O varinată vegetariană de caneloni cu legume de primăvară.



Ingrediente pentru 2 portii
6-8 tuburi paste caneloni
4 ciuperci pleurotus
ceapã, usturoi
 100 g mazãre
 50 g cascaval,
parmezan
sare, piper, oregano,
ulei mãsline,
nucsoarã, unt
 1 lingurã fãinã
100 ml lapte


Mãruntiti ciupercile pleurotus (foto), ceapa si usturoiul. Intr-o tigaie rumeniti ceapa, usturoiul si ciupercile. Dacã aveti mazãre proaspãtã sau din convervã, adãugati dupã 1 minut. Dacã aveti mazãre congelatã, lãsati-o la decongelat în prealabil
.

Luati de pe foc tigaia si scoateti compozitia si lãsati-o sã se rãceascã putin cât sã puteti lucra cu degetele în masa de umpluturã. Acum adãugati cascavalul tãiat cuburi, sarea, piperul si oregano. Ajutându-vã de o linguritã umpleti bine tuburile de paste caneloni.


Ungeti vasul în care puneti pastele cu unt, apoi nuneti tuburile umplute. Amestecati fãina cu putin lapte pânã obtineti o masã omogenã. Adãugati încet restul laptelui treptat pentru a evita formarea cocoloaselor. Apoi încãlziti laptele cu fãinã si adãugati sare, piper si nucsoarã rasã. Dupã ce a dat în clocot luati de pe foc. Tocmai ati obtinut un sos Bechamel. Acesta îl presãrati peste tuburi pãnã le acoperiti. Presãrati parmezan ras deasupra si câteva picãturi de ulei de mãsline. Puneti umplutura la cuptor pentru aproximativ 20 minute sau pânã ce sosul de desupra se rumeneste.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative