În India chutney-urile sunt garnituri la felul principal obtinute din diferite fructe si legume. Imaginatia voastrã nu are limite la diferitele combinatii. Se poate servi lângã friputrã, orez sau alt fel principal.
Ingrediente
pentru 1 portie
1 zucchinni mic
1 conservã ananas
1 ceapã
2 cãtei usturoi
miere,
otet balsamic, ulei de mãsline
1 ardei iute
frunze mentã,
ghimbir
sare, piper,
curry, nucsoarã,
zahãr
Tãiati în cuburi ananasul si zucchinniul. Mãruntiti ardeiul iute, ceapa si usturoiul.
Într-o tigaie încinsã puneti putin ulei de mãsline si rumeniti ceapa, usturoiul si zucchinniul, apoi adãugati ananasul. Adãugati 1 linguritã de zahãr si amestecati bine, lãsati sã se caramelizeze putin, apoi stingeti cu o lingurã de otet balsamic. Adãugati 1 lingurã de miere si ghimbirul mãruntit, sare piper, curry si nucsoarã. Când legumele s-au înmuiat preparatul este gata. La sfârsit adãugati câteva frunze de mentã mãruntite.