Home » , » Porc cu legume și sos de gem de caise și unt de arahide

Porc cu legume și sos de gem de caise și unt de arahide

Written By cristi mirea on vineri, 27 ianuarie 2017 | 12:42

Aromele asiatice au fost mereu pe placul meu, iar legume cu carne de porc în stil asiatic gătesc de foarte multă vreme, rețeta schimbându-se în funcție de ce legume am. De data aceasta însă mi-a venit ideea să fac un sos cum nu mai mâncasem, așa că am folosit gem de caise și unt de arahide. Rezultatul este unul delicios.



Ingrediente (4 porții)
250 g pulpă porc  
1 morcov mediu
1 gulie mică
1 cartof mediu
1 ceapă roșie mare
1 telină mică
2-3 căței de usturoi
1 ardei capia mediu
150 g gem de caise
2 linguri unt de arahide
sare, piper, curcuma, sos soia


 Tăiați toate legumele în fâșii subțiri (Julien). Încingeți o tigaie sau un wok. Adăugați 2-3 linguri ulei și adăugați rădăcinoasele și gulia. Amestecați pentru ca acestea să nu se ardă, apoi adăugați ardeiul și cartofii, amestecați continuu apoi adăugați ceapa.


 Într-o tigaie separată prăjiți în ulei fășii de carne de porc de dimeniuni de 1x2 cm până acestea sunt făcute. Când legumele sunt gătite (aproximativ 10 minute), adăugați carnea și amestecați. Condimentați cu piper și curcuma (aproximativ 1 linguriță).


  Amestecați gemul cu sosul soia (1 lingură) și cu untul de arahide. Adăugați 1 lingură de apă până obțoneți un sos apoi adăugați la restul preparatului. Pe foc mediu lăsați aromele să se întrepătrundă pentru 2-3 minute. Dacă nu este suficient de sărat de la sosul soia, mai adăugați sare.


Serviți cu orez sau paste scurte.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative