Home » » Chiftele cu legume la cuptor

Chiftele cu legume la cuptor

Written By cristi mirea on miercuri, 25 ianuarie 2017 | 17:01

Când mă gândeam la chiftele mereu îmi venea în minte un preparat nesănătos, prăjit la excess în mult ulei.Totul s-a schimbat când soția a rămas însărcinată și era de preferat să nu mănânce mâncare prăjită în ulei.

Atunci m-am gândit la o variantă de a găti totuși una dintre mâncăturile noastre preferate într-o variantă sănătoasă, și anume la cuptor. Am preparat chiftelele în același fel ca deobicei doar că le-am pus in o tigaie tip grătar la cuptor la 200 grade Celsius. O astfel de tigaie (cu mâner detașabil dacă este din palstic sau din aluminiu/fontă) este foarte practică deoarece se va scurge grăsime din carnea tocată si astfel puteți scurge ușor surplusul de grăsime în timpul coacerii. În funcție de gradul de grăsime a fost nevoie să scurg grăsimea chiar de 3 ori. De asemenea practice sunt tăvile de unică folosință din aluminiu pentru grătar care au ridicături și perforații pentru scurgerea grăsimii, dar în acest caz trebuie să puneți o tavă dedesupt pentru a capta grăsimea care picură. În această rețetă, pentru a evita acest lucru, deoarece nu era posibil, am ales o carne tocată amestec vită cu porc.

Ingrediente: (4 porții)
500 g carne tocată amestec vită/porc
500 g cartofi
250 g ciuperci
1 morcov mare
1 ardei capia
1 ceapă mare
2 căței usturoi
250 ml bulion
250 ml sos pentru paste de casă (din ceapă, rosii, ardei, usturoi și condimente) sau din comerț (un sos pentru paste tip bolognese fără carne inclusă)
1 ou
1 lingură ketchup
1 linguriță mustar
2 lingurițe oregano uscat
sare, piper, boia dulce sau iute după preferință

Într-un bol amestecați carnea tocată cu jumătate de ceapă tocată, ketchup, mustar, oregano, sare, piper și boia după gust cu un ou. Dacă vă place mai picant folosiți boia iute. Formați bile din amestec de mărimea unei mingi de ping-pong.

Curățați cartofii și tăiații de dimensiune apropiată de cea a chiftelelor. Tăiați ciupercile în cuburi de aproximativ 1 cm. Morcovul l-am tăiat rondele cu răzătoarea. Dacă vreți, puteți să îi tăiați și prin răzătoarea mare, dar rondelele își păstrează mai bine textura. Tăiați ardeiul în cubulețe, la fel și ceapa și mărunțiți usturoiul.

Utilizați o tigaie sau un vas cu mânere rezistente la căldură. În vas amestecați sosul pentru paste cu bulionul, apoi puneți chiftelele. Între acestea puneți cartofii și restul ingredientelor rămase, astfel încât acestea să fie distribuite egal. Asezonați după preferință.

În cuptorul preîncălzit la 200 de grade coaceți compoziția pentru 45 minute sau până ce cartofii sunt făcuți (încercați cu o furculiță dacă sunt moi)

Este o mâncare rustică dar savuroasă, ușor de preparat și sigur va deveni una dintre preferatele voastre.


Distribuie

About cristi mirea

Postari relative