Home » » Pulpe de pui cu curry și mere caramelizate cu lichior de cocos

Pulpe de pui cu curry și mere caramelizate cu lichior de cocos

Written By cristi mirea on miercuri, 23 noiembrie 2016 | 13:21

Pulpele de pui sunt ideale pentru a savur ao carne fragedă, iar combinația cu curry și frișcă îi dau aer tailandez.
Ingrediente (4 porții)
Pentru pulpe
Pulpe de pui cu os (1-2 bucati de persoană)
Smântână 20% grăsime 200 g
Frișcă lichidă îndulcită vegetală 100 ml
1 ceapă mare
1 ardei capia
2 căței usturoi
2 lingurițe praf de curry
sare, piper

Pentru mere:
1 măr
2 linguri zahăr
25 ml lichior de cocos


 

 Într-o tigaie căliți ceapa tăiată cubulețe în 2 linguri de ulei. Adăugați ardeiul tăiat tot cubulețe și pulpele de pui. Rumeniți pulpele de pui pe ambele părți și apoi adăugați usturoiul mărunțit. Adăugați smântâna si acoperiți cu un capac și lăsați la foc mediu să fiarbă pentru 10-15 minute. Adăugați apoi praful de curry, sarea și piperul și frișca lichidă. Omogenizați să mai lăsați pe foc fără capac încă 5 minute.
Spălați mărul și tăiați-l în 4 apoi fiecare bucată în fășii subțiri. Într-o cratiță puneți la caramelizat zahărul. Când acesta a devenit lichid, adăugați feliile de măr și amestecați să fie acoperite în caramel. După 2 minute adăugați lichiorul de cocos. Serviți imediat deoarece caramelul se va întări când se răcește. dacă îl reîncălziți va deveni iarăși lichid.

Serviți cu orez simplu.
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative