Home » » Vinete umplute la cuptor

Vinete umplute la cuptor

Written By cristi mirea on sâmbătă, 30 iunie 2012 | 12:56

Ingrediente pentru 2 persoane:
1 vinetă mare
250 g carne tocata
1 ceapă mare
1 căţel de usturoi
100 g cascaval
1 cană lapte
1 lingură rasă făină
sare, piper, nucşoară
frunze de pătrunjel

Preparare:
 1. Tăiaţi vineta în jumătate pe lungime şi scobiţi miezul. Tăiaţi miezul în cuburi.
2. Într-o tigaie rumeniţi ceapa şi usturoiul mărunţiti cu carnea tocată şi cuburile de miez de vinetă. Când carnea este aproape făcută, mărunţiti frunze de pătrunjel, pe care le adăugaţi la compoziţie împreună cu sare şi piper după gust.
3. Într-o tavă puneţi cele două jumătăţi de vinete pe care le umpleţi cu compoziţia din tigaie. Pregătiti un sos Bechamel amentescînd lapetele cu făina şi nucşoară sasă cu sar eşi piper pe care o lăsati să dea o datî în clocot.
4. Puneţi peste carne sos Bechamel şi apoi presăraţi caşcavalul ras. În tavă puneţi apă suficientă pentru ca vinetele să nu se ardă în cuptor.
5. În cuptorul încins la 200 grade puneţi la copt vinetele pentru aproximativ 25-30 minute, sau pînă ce vinetele s-au înmoiat (timpul depinde de fiecare cuptor în parte, astfel dacă preparaţi pentru prima dată această reţetă, încercaţi vineta dacă este coaptă pentru a determina timpul necesar)
Distribuie

About cristi mirea

Postari relative