Ingrediente pentru 1 portie:
3 flori mari de dovlecel/zuchini
50 g ciuperci din conservă1 ceapă verde
ardei iute după gust
20 g arahide prăjite
frunze de pătrunjel şi busuioc
30 g caş proaspăt
30 g caş proaspăt
sare, piper
1 ou
făină
lapte
1 ou
făină
lapte
Preparare:
1. Preparaţi din ou, făină şi lapte un aluat mai gos de clătite cu un vărf de cuţit de sare în el.
2. Tăiaţi mărunt restul ingredientelor şi asezonaţi-le după gust. Tăiaţi cu grijă pistilul florii care este amar apoi umpleţi fiecare floare cu amestecul de mai sus. Răsuciţi puţin vărful florii pentru a nu se deschide şi cu grijă treceţi-o prin aluatul gros.
3. Prăjiţi flosirle pe toate părţile şi serviţi ca aperitiv sau ca o gustare uşoară de vară.