Ingrediente pentru 4 persoane:
400 g carne măcinată
1 ceapă medie
2-3 căţei de usturoi
3 rosii cărnoase
oregano uscat
oregano uscat
bulion
6-8 plăci de lasagna uscate (în funcţie de vasul în care îl puneţi)
6-8 plăci de lasagna uscate (în funcţie de vasul în care îl puneţi)
sare, piper
parmezan
Pentru sosul bechamel:
300 ml lapte
1 lingură cu vârf făină
sare, piper, nucsoară.
parmezan
Pentru sosul bechamel:
300 ml lapte
1 lingură cu vârf făină
sare, piper, nucsoară.
Preparare:
Tăiaţi ceapa în cubuleţe mici, la fel şi usturoiul şi puneţi la rumenit cu puţin ulei, apoi adăugaţi carnea măcinată. Rumeniţi pentru 5-7 minute apoi adăugaţi roţiile decokite şi tăiate cubuleţe după care lăsaţi la înăbuşit după ce aţi condimentat cu sare, piper şi oregano uscat, încă 5-7 minute. Dacă sosul devine prea gros mai adăugaţi puţin bulion.
Într-o tavă dreptunghiulară puneţi pe fund un strat din sosul bechamel pe car eîl preparaţi prin amestecarea ingredientelor şi prin fierbere pentru cîteva mintue până se îngroaşă sosul. Apoi puneţi primul strat de plăci de lasagna. Peste acesta puneţi un strat din sosul bolognese, apoi încă un rând de paste (acestea nu trebuie fierte, se vor fierbe în cuptor) şi încă un strat de sos şi apoi ultimul strat de paste.